fbpx
9 august 2019

Tiparele financiare ne conduc

Stiai ca fiecare dintre noi avem un tipar financiar in functie de modul cum gandim?

Stiai ca dimensiunea averii tale, cati bani castigi, cati economisesti, totul depinde de tiparul tau financiar?

Practic, gandurile tale duc la sentimente, acestea determina actiuni si actiunile duc la un rezultat.

Sa luam un exemplu din natura. Imagineaza-ti un copac, care a crescut pentru ca tu ai plantat o samanta. Ai plantat seminte de mar si va creste un mar. O sa culegi dupa cativa ani fructele, adica mere. Nu poti planta seminte de mere si sa iasa pepeni.

Radacinile pomului nu le poti vedea, sunt partea invizibila, dar poti vedea rezultatele, partea vizibila.

In cazul nostru, pentru ca vorbim de bani, radacinile sunt convigerile noastre limitative, sunt partea nevazuta, de care nu suntem constienti. Iar merele sunt rezultatul a ceea ce am plantat.

Convingerile limitative sau neproductive, cum imi place mie sa spun, le avem din copilarie, de la adultii care au fost cu noi (parinti, bunici, vecini, educatoare).

Poate ca va amintiti sloganuri ca: Banii sunt sursa tuturor relelor; Bogatii sunt hoti; Ca sa ai bani, trebuie sa muncesti din greu; Mai bine sarac si fericit, decat bogat si nefericit; Multi bani aduc multe probleme.

Apoi s-ar putea sa aveti la nivel subconstient si urmatoarele convingeri: Nu sunt suficient de bun/ de inteligent ca sa fiu bogat; Banii nu sunt spirituali; Neam de neamul meu nu a facut multi bani.

Convingerile sunt opinii care trec de la o generatie la alta si ajung la noi.

Aceste convingeri nu ne apartin, nu ne reprezinta si cel mai bun lucru pe care il putem face e sa ne eliberam de ele.

Daca nu iti plac rezultatele din viata ta, schimba semintele pe care le plantezi, schimba convingerile.

Vestea buna este ca iti poti schimba si tu tiparul financiar prin constientizarea gandurilor, a emotiilor (frica, temeri), a actiunilor sau non-actiunilor, a obiceiurilor. Poti avea o situatie financiara asa cum meriti.

Pana nu iti gestionezi emotiile, nu te astepta sa iti poti gestiona banii!

Cu ajutorul Tehnicilor de Eliberare Emotionala (EFT) poti identifica si schimba convingerile limitative, poti elibera emotiile aferente lor.

Tu cum stai cu încrederea în tine?

Abonează-te la Newsletter și primești gratuit Ebook-ul „15 soluții despre cum să îți crești încrederea în tine”, dar și articolele noi care apar pe website.  

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: