Tehnicile de lucru pe care ma care ma bazez in sedintele de coaching difera in functie de specificul fiecarui client. In general, aceste instrumente lucreaza impreuna, astfel aparand cele mai bune rezultate.

EFT (Tehnici de Eliberare Emotionala)

 

 

Tehnicile de Eliberare Emotionala (EFT) reprezinta o combinatie intre acupresura chineza (masarea unor puncte de pe corp) si psihologia moderna.

 

Din medicina chineza a fost preluata partea de lucru cu sistemul energetic al corpului, dar pe corp nu se introduc ace, EFT fiind nedureros si neinvaziv. Iar din psihologia moderna a fost “imprumutata” verbalizarea problemelor pe care le avem, ceea ce simtim in legatura cu acestea, ce emotii avem cand ne gandim la problema noastra (frica, furie, disperare, panica, dezgust, teama, dezamagire etc.)

 

Scopul EFT este de eliminare a incarcaturii energetice negative asociata amintirilor traumatice. Potrivit lui Gary Craig, fondatorul metodei care sta la baza tehnicii EFT:

"Cauza tuturor emotiilor negative este existenta unei intreruperi in circuitul energetic al corpului."

 

Practic, o amintire dureroasa conduce la perturbarea sistemului energetic al corpului si astfel apare o emotie negativa.

Cand blocajele raman in sistemul nostru energetic foarte mult timp, ne provoaca boli fizice sau traume emotionale. De aceea, este foarte important sa rezolvam aceasta intrerupere a sistemului energetic.

 

Beneficii si avantaje:

• EFT genereaza rezultate considerabile pentru numeroase probleme, dintre care mentionam: panica/anxietate, frici/fobii, depresie, furie, traume, abuzuri, probleme financiare, frica de a vorbi in public, timiditate etc.

• metoda EFT este usor de invatat, se poate face oriunde si, de multe ori, rezultatele sunt imediate

• metoda EFT este utilizata pe scara larga in SUA de catre medici, terapeuti, psihologi, in spitale, centre pentru copii, pentru batrani

• metoda EFT este folosita in sesiunile de coaching, ca instrument puternic de dezvoltare personala, schimband convingerile limitative si starile de blocaj

 

 

Daca iti doresti sa aprofundezi acest subiect, iti recomand lucrarea:

“Terapia prin ciocanituri”, apartinand lui Nick Ortner

Matrix Reimprinting

 

Matrix Reimprinting (reprogramarea matricei mentale prin tehnica EFT) este o tehnica inventata de britanicul Karl Dawson, EFT Master, unul din cei 29 existenti in intreaga lume. Toate experientele noastre de viata, placute sau neplacute, sunt inregistrate in aceasta matrice, ca imagini, in forma unor Holograme Energetice de Constiinta, abreviate ECHO (Energetic Counsciosness Holograms).

 

Matrix Reimprinting se bazeaza pe intelegerea faptului ca suntem cu totii conectati intr-un camp energetic unificat, cunoscut de obicei sub denumirea de camp sau Matrice. Aceasta a fost analizata pentru prima data in anii ’40, de catre parintele teoriei cuantice, Max Planck.

 

Toate straturile sau campurile Matrix se interconecteaza unul cu cealalt. Avem matricea personala, care detine toate informatiile despre noi, iar apoi aceasta se intinde in matricea familiei, in cea culturala si universala. Ne trimitem gandurile in Matrice, iar ele se intorc inspre noi sub forma experientei de viata. Prin urmare, putem schimba modul in care ne traim viata modificand imaginile din Matrice.

 

Matrix Reimprinting ofera aceasta metoda unica de a rezolva experientele neplacute din trecut prin inlocuirea, la propriu, a amintirilor vechi care ne-au provocat atata suferinta, cu unele noi, degrevate de tot acel bagaj emotional negativ. Matrix Reimprinting se bazeaza pe teoriile inovatoare din domeniul psihologiei aplicate si reprezinta una din cele mai puternice si eficiente tehnici de eliberare si transformare care poate aduce rezultate spectaculoase intr-un timp extrem de scurt.

 

Beneficii si avantaje:

• ne permite schimbari cognitive la nivelul perceptiilor

• trimite mesaj corpului nostru ca trauma a fost depasita

• ne permite sa acumulam intelepciune si sa invatam sa iertam

• ajungem usor la esenta problemei, fiind in acelasi timp o metoda foarte blanda

• ne permite sa localizam foarte rapid traumele din perioada copilariei, fara ca acestea sa fie retraite cu aceeasi intensitate

 

 

Daca iti doresti sa aprofundezi acest subiect, iti recomand lucrarea:

 “Reprogramarea matricei mentale prin tehnica reprogramarii emotionale. Cum sa-ti antrenezi gandirea pozitiva”, scrisa de Karl Dawson si Sasha Allenby.

PSYCH-K

 

PSYCH-K este o metoda de schimbare a convingerilor limitative si a emotiilor negative din viata ta. Metoda a fost creata de dr. Robert M. Williams, psihoerapeut, filosof, absolvent al UCLA, doctor în Consiliere si servicii personale la Universitatea din Colorado, si este recomandata de dr. Bruce H. Lipton, Ph.D., biolog remarcabil, genetician renumit la nivel mondial datorita ideii sale revolutionare conform careia genele si ADN-ul pot fi modificate odată cu schimbarea credintelor noastre.

PSYCH-K reprezinta un proces interactiv de schimbare non-invaziva, cu succes dovedit de peste 25 de ani, prin intermediul caruia sunt inlocuite convingerile subconstiente de auto-limitare si auto-sabotare.

 

Cea mai buna descriere este data de Bruce H. Lipton, in cartea sa “Biologia credintei”: “Procesul PSYCH-K este simplu, direct si poate fi verificat. El foloseste interfata minte/corp a testarii muschilor (kineziologie), pentru a accesa “fisierele” auto-limitative din mintea subconstienta. De asemenea, foloseste tehnici de integrare a partii drepte si a partii stangi a creierului, pentru a induce modificari rapide si de durata.

 

In plus, PSYCH-K integreaza Spiritul in procesul de schimbare. Folosind testarea muschilor, PYSCH-K acceseaza ceea ce Rob numeste <<mintea supraconstienta>>, pentru a se asigura ca obiectivele declarate ale persoanei sunt sigure si potrivite. Aceste protectii integrate fac ca acest sistem de schimbare personala sa poata fi predat oricui este interesat sa preia controlul asupra propriei sale vieti, sa paraseasca frica si sa patrunda in iubire”.

 

Beneficii si avantaje:

• ajuta la schimbarea convingerilor limitative din diferite segmente de viata: stima de sine, iubirea de sine, puterea personala, relatiile, abundenta si prosperitatea, sanatatea, pierderile

• ne ajuta sa descoperim adevaratele convingeri pe care le avem: despre noi insine, despre lume

• ne permite sa implementam convingeri care sa sustina relatii sanatoase si placute

• ne ajuta sa ne reprogramam pentru sanatate, vitalitate, abundenta

• contribuie la reducerea stresului emotional

 

 

Daca iti doresti sa aprofundezi acest subiect, iti recomand lucrarile:

 “Pacea ce lipseste din viata ta”, apartind lui Robert M. Williams si “Evolutie spontana”, apartinand lui Bruce H. Lipton.

  

2018 Dincolo de Blocaje