fbpx
9 august 2019

De ce „dincolo de blocaje”

Am fost intrebata de o prietena de ce am pus numele paginii mele Dincolo de Blocaje si ce inteleg eu prin blocaje.

Cand spun blocaj, ma gandesc la ceva care ma opreste, care ma impiedica sa trec la un alt nivel in viata mea si sa obtin ceva specific.

Daca esti constient ca ai un blocaj, atunci cauti o solutie. Partea mai putin buna este cand nu iti dai seama ca ai un blocaj si nu stii de ce nu poti avansa in viata.

In ceea ce priveste “blocajul” din titlul paginii mele, acesta se refera la blocaje emotionale.

Blocajul emotional se formeaza treptat, piatra cu piatra, prin experiente emotionale repetate si are rolul de a ne opri sa ajungem in aceleasi experiente.

Sa luam un exemplu concret.

O persoana vine la cabinet si imi spune ca are probleme financiare. Ea munceste din greu, face bani destul de multi si, cu toate astea, la sfarsitul lunii ramane fara niciun leu. Nu stie cum s-au dus banii. Se simte frustrata, chiar furioasa din acesta cauza.

Dupa mai multe investigatii si tehnici aplicate, si-a amintit scene din copilarie cand mama ei, pe care o iubeste foarte mult, i-a spus in mod repetat: “Banii se fac greu”, “Oamenii bogati sunt nefericiti si hoti”, “Mai bine sarac si fericit”, “Neam de neamul nostru nu a avut bani”.

Acum, fiind adult, ea respecta programele pe care le are la nivel subconstient. Munceste din greu sa faca bani si ii cheltuie pe toti, pentru ca isi iubeste mama care i-a spus ca bogatii sunt niste hoti. Si nu poate sa o dezamagesca…

La nivel constient isi doreste sa faca si sa pastreze banii, dar convingerile limitative, sedimentate in timp, o impiedica sa faca asta.

In urma constientizarii si schimbarii convingerilor limitative, aceasta persoana si-a schimbat jobul si nu mai munceste din greu, fara satisfactie, pentru ca ii place ce face acum. In plus, a reusit sa puna bani intr-un cont de economii.

Dupa cum vezi, un blocaj emotional s-a format in timp, dupa mai multe experiente repetate. Important este sa gasim experientele in care am simtit aceeasi stare.

Odata gasite experientele, e nevoie sa constientizam ce s-ar intampla daca nu am avea blocajul, ce anume vrem sa evitam. Unde nu vrea creierul nostru emotional sa ajungem, chiar daca noi constient vrem sa ajungem acolo.

In cazul concret de mai sus, al persoanei venite la cabinet, aceasta nu voia sa isi dezamageasca mama care i-a spus ca toti bogatii sunt niste hoti si banii se fac greu.

Cand apare blocajul, cauta metode sa iti schimbi convingerile limitative care stau la baza lui!

Daca intervenim constient, ne reprogramam obisnuintele mult mai repede fata de timpul in care s-au format. Este un antrenament. De aceea, este vital sa lucrezi continuu cu tine. Insa relaxeaza-te. Cu fiecare antrenament, va fi din ce in ce mai bine.

Tu cum stai cu încrederea în tine?

Abonează-te la Newsletter și primești gratuit Ebook-ul „15 soluții despre cum să îți crești încrederea în tine”, dar și articolele noi care apar pe website.  

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: